DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2024


Her kan du få publiceret artikler vedrørende filmmusik, som ikke egner sig til Forum.
Send tekst og evt. billede til:

BEMÆRK: Artikler og eventuelle billeder, må ikke krænke evt. 3. mands rettigheder.
Såfremt artiklen ikke er din egen, SKAL der være kildeangivelser.

Artikler:

 • Jeanne d'Arc og lysets stemme
 • Jonas Struck gør kometkarriere som filmkomponist
 • Mindeord: Jerry Goldsmith
 • Mindeord: John Barry
 • Mindeord: Michael Kamen
 • Når filmmusikken vælger side
 • Shirley Walker 1945-2006
 • Mindeord: Michael Kamen
  af Mark - 21.11.2003


  Michael Kamen
  1948 - 2003

  Filmmusikkens verden led et stor tab da Michael Kamen døde tidligt morgen, tirsdag den 18. november af et hjerteanfald. Han blev kun 55 år. Det er også et stor tab for mig, og mange andre af hans beundrere. At en person, der har været i stand til, at berige verdens musikliv, på mange måder som Kamen har gjorde, ikke er mere.

  Michael Kamen blev født 15 April 1948 i Queens, New York. Kamen studerede på det berømte Julliard School of Music, hvor han blev uddannet som komponist samt Horn og Obo spiller.

  Michael Kamen har i løbet af sin karriere haft indflydelse på mange kunstnere rundt om i verden. Han har bla. andet skrevet musikken til Everything I do (I do it for You) som Bryan Adams sang ind til hjertet af mange piger. Han var desuden manden der dirigerede San Franciscos Symfonier orkester til Metallicas koncert som på dvd og cd hedder S & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony Orchestra. Endvidere har han arbejdet sammen med kunstnere som Alice in Chains, David Bowie, Bob Dylan, Pink Floyd, George Harrison og Queen.

  Som filmkomponist har han stået for musikken til flere forskellige film; Dødbringende Våben (alle sammen - i samarbejde med Eric Clapton og David Sanborn), Die Hard, Licence to Kill, Mr. Holland's Opus, The Three Musketeers, Robin Hood: Prince of Thives, X-Men og dette års Open Range.

  Af de Scores som er udgivet på cd kan jeg bla. nævne mine favorit musikstykker som f. eks. er Rowena fra Mr. Holland's Opus og første del af Little John and Band in the Forest fra Robin Hood: Prince of Thives.

  Kamen blev i 1996 stillet dianogsen Multiple sclerose men stod først frem offentlig og fortalte det i september 2003 da han af National Multiple Sclerosis Society blev tildelt Dorothy Corwin Spirit of Life Award under en gallamiddag. Kamen selv sagde at "Generelt spørger folk mig, Har du det godt?" "Føler du smerte?". "Der er virkelig ingen smerte. Der er nogen besværligheder, og min gang er ikke så god som den har været, men jeg er stadig i stand til at dirigere. Jeg er stadig i stand til at komme på scenen, og fra den igen. Jeg spiller stadig keyboard, obo og jeg synger stadig. Jeg skriver stadig musik i sammen tempo, som jeg altid har gjort. MS patienter fortæller, at de bliver overvældet af udmattelse, men jeg synes at mit liv er så fyldt med stimulerende ting, at træthed bare ikke går ind i udligningen."

  Kamens sygdom var ikke en hindring i hans arbejde. Han forsøgte at vise verden, at man kan leve med sygdommen, samtidig med at man har en succesfuld karriere. Han er desuden blevet beskrevet som en varm, venlig og underholden person, der var ærlig om hans liv og arbejde.

  Kamen efterlader sig sin hustru Sandra, og to døtre Sasha og Zoe. Som han altid sagde, det var alt sammen "Til dem".

  Æret være hans minde...

  Mark Malmstøm

  Vælg en artikel i menuen