DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2021


1 side tilbage (go back 1 page) Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Henry Mancini

f. 1924 - d. 1994
Officiel Webside - InternetMovieDataBase
Biografi:
Familien var indvandret fra Italien, faderen arbejdede i stålindustrien og lod sit eneste barn få undervisning i at spille piccolofløjte som 8årig og klaver som 12årig, far og søn spillede sammen i et orkester for italienske immigranter. Henry Mancini kom efter at have afsluttet sin skolegang, på musikskole i New York, men måtte afbryde uddannelsen på grund af indkaldelse til hæren.

Blev efter krigen pianist og arrangør i Glenn Millers nydannede orkester, udvidede stadig sine færdigheder og blev i 1952 tilknyttet musikafdelingen på Universal Pictures. Skrev de næste år musik til mere end 100 film, fik en Oscar® nominering for musikken til The Glenn Miller Story og havde flere sanghits. Mancini blev selvstændig komponist i 1958 og mødte instruktøren Blake Edwards, de indledte et samarbejde, der varede i 35 år. Det resulterede i flere melodier, der blev siddende i folks bevidsthed, ikke mindst musikken til Den lyserøde panter.

Mancini modtog adskillige priser, fik bl.a. en Oscar® for "Moon River", for titelmelodien til Days of Wine and Roses og for musikken til Victor/Victoria. Bemærkelsesværdig var også musikken til tv-serien Tornfuglene. Mancini lod i øvrigt altid hustruen, sangerinden Ginny O'Connor, der havde glimrende gehør, godkende temaernes originalitet.


Mangler vi et link, virker de ikke mere - eller er der andre mangler? Så kontakt os gerne via e-mail
Andre links for Henry Mancini: Evt. kommentar:
Ingen andre links fundet ... -