DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2020


1 side tilbage (go back 1 page) Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Halfdan E

f. 1965
Officiel Webside - InternetMovieDataBase
Biografi:
Ikke en person der pryder avisforsiderne. Han er snarere bagmanden, stemningsmageren og den musiske lyriker.

Hans fremadrettede tilgang til det at lave musik, og hans forkærlighed for den skæve vinkel har bragt ham fortløbende succes i alt lige fra hans rolle som producer, til hans filmkompositioner til bl.a. Per Flys trilogi ("Bænken", "Arven" og "Drabet") og Hans Petter Molands "Gymnasielærer Pedersen".

Halfdan var blandt pionererne, der tilbage i midten af 1980'erne begyndte at eksperimentere med samples og elektronisk musik. Og det var netop i rød tråd med dette, at Halfdan indledte sit samarbejde med forfatteren og lyrikeren Dan Turèll. Dette dynamiske samarbejde afstedkom de to anmelderoste udgivelser "Pas på Pengene" og "Glad i Åbningstiden".

I de unge år medvirkede han som bassist i bands som Dieters Lieder, Poul Krebs, Gang Way og Laid Back. Her var han aktiv både i studiet såvel som ved koncerter rundt i Danmark og resten af Europa. Hans lidenskab for pop- og rockmusik lever dog stadig i bedste velgående, hvor hans rolle dog har ændret sig fra bassist til producer, når han samarbejder med store danske navne såsom TV2, Tobias Trier og Peter Belli.

I de senere år har rollen som filmkomponist domineret hans professionelle virke. Særligt optaget er han af mødet mellem det konventionelle orkesterpartitur og brugen af alternative instrumenter og lydeffekter. Kontrasten mellem disse to verdener er Halfdans drivkraft, og samtidig foreneligt med hans ambition om konstant at være i bevægelse.

Halfdan har indtil videre vundet tre Robert priser ud af i alt fem nomineringer samt to Danish Music Awards ud af fire nomineringer.


Mangler vi et link, virker de ikke mere - eller er der andre mangler? Så kontakt os gerne via e-mail
Andre links for Halfdan E: Evt. kommentar:
Ingen andre links fundet ... -