DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2024
Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Mørkeleg
(Backstabbed)
Komponist: Alan Howarth

Produktionsår: 1996
Label: Alan Howarth Incorporated
Labelnr.: AHCD 004

Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 18.12.2009
Musikken til filmen Mørkeleg er kommet på cd i begrænset oplag på 1000 styks. Og gudskelov for det. Musikken fanger aldrig rigtig. Den skaber en stemning, der fungere bedst i filmen, hvor den hører hjemme. Men alligevel skal producenterne have respekt, for at have hyret en Hollywood-komponist. Sådan et samarbejde så jeg gerne flere af.
Anmelder: Mark

Anmeldelsesdato: 23.11.2009
Martin Schmidts gyserfilm fra 1996 om en gruppe unge, der aftaler en slags gyserrollespil "Backstabbed" i et stort hus. Det viser sig dog, at en (ekstra?) deltager tager legen lidt for alvorlig og snart finder ægte mord sted i "legen". John Carpenters tidligere musikalske makker Alan Howarth valgtes som komponist og scoret indleder med det melodiske tema "Alexandra", for bl.a. strenginstrument, der som afslutning præges med en passende undertone af at en gyserfilm venter forude, hvis man ikke var klar over det. Der fortsættes med mere pågående gyserfilmmusik, virkningsfuld med oplagte crescendoindsatser og lydeffekter i en glimrende blanding af synclavier, klaver, bas og varieret perkussion, det hele fremført af Howarth selv. Meget af scoret er bevidst atonalt for at skabe den helt rigtige virkning og atmosfære i filmen - der er dog også en god del varieret tematik gemt i scoret. Ca. 62 minutters glimrende og til genren passende score på denne cd, kun udgivet i 1.000 eksemplarer på verdensplan gennem Howarth selv, således er de også signeret. De 2 sider liner notes er virkelig værd at læse, ikke blot fordi Howarth rosende beskriver mødet med Danmark, men også da han betragter dette score som en slags milepæl i karrieren.
Anmelder: Henrik