DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2019

Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

The Bourne Ultimatum
Komponist: John Powell

Produktionsår: 2007
Label: Decca Records
Labelnr.: 174 1038 DH

Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 30.07.2009
Her er jeg uenig med Henrik. Musikken til Jason Bourne filmene nåede sit højdepunkt med film nummer 2. Denne her står i skyggen af forgængeren. Der er mest bare rytmiske lyde og en masser orkestral-larm, der lyder som en person der flæber. Og i filmen blev åbningen endda udskiftet med musik fra nummer 2. Det skete også i Tanger sekvensen. Ironisk nok er Tangiers (og Mobys sang) det bedste musik-stykke på cd'en og den indeholder Bourne musikken som fans vil have den. Sammenlagt er musikken dog "Ikke en vinder".
Anmelder: Mark

Anmeldelsesdato: 30.07.2009
Jason Bourne fortsætter jagten på sandheden om sig selv og får nu flashback fra rekrutteringsøjeblikket. Så skal han have blot have navne på de folk han ser i flashback og havde dem stillet til regnskab. Komponisten John Powell var heldigvis også tilbage på 3. film og han indleder melodisk, efterfulgt af action og afsluttende med spændingsmusik, alt sammen nye originale temaer uden særlige referencer til de tidligere film. Fortsætter således med stemningsfuld mystik og spænding - også med passende etnisk præg i f.eks. cuet for actionsekvenserne i Tangier. Der bydes på mere virkningsfuldt spændingsmusik, ligeså melodiske og stemningsfulde temaer. Primært er det dog et slagkraftigt og rytmisk spændings- og actionscore – bestemt et af de bedre af slagsen. Jo, det er bestemt en glimrende investering og cd'en bør høres flere gange før man rigtigt kan nyde detaljerne. Ca. 50 minutters velkomponeret score samt Mobys tilbagevendende titelsang "Extreme Ways". Ingen liner notes, men behørig kreditering af hele orkestret.
Anmelder: Henrik