DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2022
Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

A Simple Plan
(En simpel plan)
Komponist: Danny Elfman

Produktionsår: 1998
Label: Silva Screen
Labelnr.: FILMCD 310

Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 07.06.2013
Med sin musik til Sam Raimis fremragende thriller A Simple Plan (1998), viser Danny Elfman at han sagtens kan lave underspillede filmmusik uden hans sædvanlige flair for det bombastiske og det symfoniske. Hans score til Raimis film er abstrakt og minimalistisk i sit musikalske udtryk. Elfman bruger få instrumenter som f.eks. banjo, violin og klaver. Soundtracket indledes smukt med den poetiske og melankolske "Main Title" (Nr. 1) og forsætter i en mørkere retning med tracks som f.eks.: "The Moon" (Nr. 2) og "Betrayal Part 1" (Nr. 5). Tragiske toner finder man i de smukke tracks "The Farm" (Nr. 4) og "Death" (Nr. 9). Noget munter soundtrack er det bestemt ikke, men efter min mening hører den til en af Elfmans bedste scores og hans mest modne af slagsen. Cd'en indeholder ca. 30 minutters af Elfmans musik - resten er 3 sange, man hører i filmen.
Anmelder: Michael

Anmeldelsesdato: 30.08.2007
To brødre finder et forulykket fly med 4,4 mio. dollars og vælger at beholde dem. Simpelt, men penge er dog ikke altid lykken og slet ikke når det som her er penge fra en narkohandel. Et temmelig depressivt spændingsdrama, men fint spil af skuespillerne. Filmen må tillige være et must for fans af Billy Bob Thornton, der næsten vanligt spiller en skæv karakterrolle og her blev Oscarnomineret. Danny Elfman stod for scoret som daværende mere eller mindre fast komponist for Sam Raimi. Indleder med et amerikansk landligt hovedtema, der sætter stemningen for filmen og fastlægger stilen for det resterende score. Primært stille temaer for bl.a. strygere og atypisk i forhold til andre eventyrlige Elfman scores. Dette score kræver også noget andet, noget mere dæmpet baggrund, hvor der opbygges en følelse af angst og usikkerhed blandt filmens hovedpersoner. Den opgave har Elfman forstået og løst efter min mening. Ca. 30 minutters interessant score på denne cd plus 3 afsluttende sange. Om det var her Elfman faldt for Bridget Fonda eller omvendt ved jeg så ikke, men de blev gift 5 år senere i 2003.
Anmelder: Henrik