DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2020

Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Mars Attacks!
Komponist: Danny Elfman

Produktionsår: 1996
Label: Atlantic Records
Labelnr.: 7567-82992-2

Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 25.05.2010
Syret og skæv sci fi-filmscore af Danny Elfman, der genoptog sit samarbejde med det fælles syrehoved, filmskaberen Tim Burton efter deres pause fra hinanden efter The Nightmare Before Christmas med den rablede sci fi-parodi Mars Attacks!. Elfmans score er som taget fra en typisk sci fi-film fra 1950'erne - komplet med den skæve og elektroniske theremin-lyd. "Main Titles" (nr. 2) er en fantastisk main theme og bruges ivrig i soundtracket og med stor effekt i nummeret "Destructo X" (nr. 10). Ellers er soundtracket lidt af en rodebutik med sine mange spøjse, musikalske indslag. Mest spøjse er i den grad "Martian Madame" (nr. 7) og "Martian Lounge" (nr. 8). Men er man en hardcore Danny Elfman-fan, er denne lidt ujævne cd-oplevelse alligevel et bekendtskab værd. Dog må man sige at scoret passer bedst til filmen - naturligvis.
Anmelder: Michael

Anmeldelsesdato: 04.05.2006
Jeg giver scoret en ekstra stjerne, fordi musikken virker optimal i sammenhæng med filmen og den lettere syrede humor, der kommer til udtryk - det er efter min klare mening at foretrække, at scoret klarer sig bedre i filmen frem for almindelig lytning på cd! Det vigtigste er, at komponisten forstærker udtrykket i instruktørens værk og har dette som første prioritet i forhold til eventuel velklang hjemme i folks stuer. Ind i mellem kan man godt komme i tvivl om dette er tilfældet, når man lytter til visse komponisters filmmusik, der er så anonym, at den går i et med tapetet - lad os få lidt kant, ikke mindst når filmen godt kan bære det og Mars Attacks! er et godt eksempel herpå!
Anmelder: Thomas

Anmeldelsesdato: 02.05.2006
I 1996 havde filmen Independence Day premiere. En rimelig seriøs film, dog med humor, om invasion fra rummet. Kort tid efter, samme år, kom denne film. Meget lidt seriøs, for ikke at sige fuldstændig rablende, men langt morsommere film om samme emne. Tim Burton og Danny Elfmans første film efter Batman Returns fra 1992. Burton valgte jo Howard Shore til Ed Wood. Elfman har skrevet et godt og solidt tema, med passende rytmer og det elektroniske instrument theremin. Det blev f.eks. også anvendt i Bernard Herrmanns score til The Day The Earth Stood Still fra 1951 – og Ed Wood. Denne instrumentering gentages i scoret og der anvendes tillige kor i passende scener. Jeg synes ikke det hele virker lige godt på cd og genser hellere filmen. Men teamaet og track 7 "Martian Madame" er glimrende. Ca. 42 minutters score.
Anmelder: Henrik