DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2023
Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Jeanne d'Arc
Komponist: Ole Schmidt

Produktionsår: 1983
Label: dacapo
Labelnr.: 8.224112

Udgivelsesår: 1999

Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 24.01.2006
Ole Schmidts orkestermusik til "Jean d'Arcs Lidelse og Død" er af ret høj kvalitet, men hvor vidt Dreyer ville værdsætte den, kan vi af gode grunde kun gætte os til. Ved urpremieren i Palads-Teatret i 1928 fik Jacob Gade til opgave at vælge et passende akkompagnement bestående af kendte klassiske stykker og i Paris blev filmen ledsaget af et egenkomponeret score, skrevet af de to franskmænd Leo Pouget og Victor Alix. Balladen for og imod musik til dette indtrængende mesterværk er fortsat lige siden. Amerikaneren Richard Einhorn har skrevet et stort oratorium til værket, "Voices of Light" (1994), der også kan anbefales, hvis man ikke ønsker (eller ikke kan udholde) at se Jean d'Arcs prøvelser ved den gejstlige domstol i fuldstændig stilhed.
Anmelder: Thomas

Anmeldelsesdato: 20.11.2005
Carl Th. Dreyers mesterværk fra 1927 (premiere i 1928). Umiddelbart er der vist ingen i dag, der kender det oprindelige score, som fulgte stumfilmen ved dens premiere. Dreyer var nemlig ikke tilfreds med det. Siden har forskellige komponister komponeret deres bud på et score, deriblandt den danske komponist Ole Schmidt, i 1983. Det er bestemt ikke kedeligt. Vi får her næsten 1 time af hans knap 82 minutters wall-to-wall (musik fra filmens start til slut) score. Der er ikke mange sekvenser, uden musik, da det jo er til en stumfilm. Flot orkestermusik, stille og voldsomt, men meget stemningsfuldt. Sopran og guitarsolo krydrer scoret fint, som i øvrigt kunne opleves live til filmen i bl.a. Tivolis Koncertsal for ca. 5 år siden. Fine linernotes.
Anmelder: Henrik