DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2022
Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Red Dragon
(Den røde drage)
Komponist: Danny Elfman

Produktionsår: 2002
Label: Decca Records
Labelnr.: 473248-2

Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 31.05.2010
Hannibal Lecter-filmen Red Dragon har fantastisk og uhyggelig Bernard Herrmann-inspireret gysermusik af Danny Elfman, der selv er stor fan af Hermann. Elfmans dystre musik har mange voldsomme øjeblikke, der ikke altid gøre cd-oplevelsen nemmere for ens ører. Men til filmen er det perfekt og det er jo det der tæller i sidste ende. Filmens seriemorder Tandfeen har et interessant theme, der på uhyggelig vis er med til at illustrere figurens farlige og skrøbelige sind. Der er også romantik i scoret, men det er med tragiske undertoner. Med på cd'en, kan man via computer, se små interviews med Elfman, Red Dragon-instruktøren Brett Ratner og Hannibal Lecter himself, Anthony Hopkins plus filmens trailer. Er man til Herrmann-inspireret musik, er denne cd et must.
Anmelder: Michael

Anmeldelsesdato: 01.10.2005
Hannibal Lecter er tilbage for 3. gang - og dog. Handlingen i denne film går nemlig forud for den første film Silence Of The Lambs med Jodie Foster fra 1991. En 3. komponist har her fået chancen og det fungerer rigtig godt. Danny Elfman har ligesom Howard Shore hentet en del inspiration hos gysermesteren Bernard Herrmann. Så Elfman ved nøjagtig, hvor han skal sætte ind med det mørke - men også melodiske orkester. I filmen virker scoret meget voldsomt, i forhold til scoret fra den første film, der nærmest "ulmede" i baggrunden. Sådanne ulmende cues har Elfman dog også med – heldigvis. Jeg synes faktisk, at dette score er mest interessant på cd, men det er da bestemt effektivt i filmen. Cd'en er i øvrigt en såkaldt "enhanced cd", hvor man kan se trailer, fotos og links, hvis man ser den via en computer.
Anmelder: Henrik