DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2023
Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Valhalla
(Walhalla)
Komponist: Ron Goodwin

Produktionsår: 1986
Label: Label "X" Europe
Labelnr.: LXE 709

Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 27.05.2011
Imponerende at en dansk film kunne tiltrække en så fantastisk komponist som Ron Goodwin. Resultatet er heldigvis lige så fantastisk!
Anmelder: Lars

Anmeldelsesdato: 20.05.2010
Stor dansk tegnefilm om den nordiske mytologi baseret på tegneserien Valhalla, med Tjalfe og Røskva, Thor, Sif, Loke, Odin, Udgårdsloke m.fl. og ikke mindst Quark. Instruktøren Peter Madsen spurgte modigt den beskedne Ron Goodwin om han ville komponere den symfoniske musik hertil, Goodwin accepterede heldigvis og indspillede det hele i Danmark. Der indledes med passende dunkle toner, varieret med et dæmpet og yderst melodisk tema til filmens indledning. Fortsætter mere storslået og heroisk med fanfare til Thors ankomst. Mere muntre, livlige eller melodiske er børnenes temaer og igen storslået og dramatisk musik til bl.a. Thors beretning og handlinger. Også episke eventyrtemaer for orkester og kor, varieret med god og typisk munter tegnefilmsmusik (hvor handlingen følges slavisk). Et af ledemotiverne synes inspireret af toner fra Wagners "Ride Of The Valkyries". Et andet ledemotiv er en fremragende og munter march. Der bydes tillige på enkelte gode melankolske og vedkommende cues. Filmversionen af Børge Rings fløjtetema er også med. Et fabelagtigt eventyrscore, der bestemt er med til at løfte filmen til et højere niveau. Ca. 44½ minutters spilletid på denne cd udgivet i Tyskland, inklusive en halv side liner notes om Goodwin med filmografi og scorets trackgennemgang på både tysk og engelsk.
Anmelder: Henrik