DFS logo
Det Danske Filmmusik Selskab
The Danish Film music Society

Find

soundtrack komponist

Hovedmenu / Main menu
Anmeldelser (Reviews)
Artikler (Articles)
Blog (Danish)
Filmmusik bog (Danish)
Filmmusic Forum
Filmmusic & Soundtrack links
Komponister (Composers)
Lydsporet (Danish only)
Medlemmer (DFS members)

Henriks sider / pages
John Barry · Jerry Goldsmith
Rachel Portman
Howard Shore
Sven Gyldmark
Koncerter (Concerts)

© www.filmmusic.dk 1996, 2019

Anmeldelser forside (reviews frontpage)

1 side tilbage (go back 1 page) Anmeldelser forside (reviews frontpage)Soundtracks alfabetisk (Scores alphabetically)Komponister alfabetisk (Composers alphabetically)

Star Wars: Episode IV - A New Hope
(Stjernekrigen)
Komponist: John Williams

Produktionsår: 1977
Label: Sony Music
Labelnr.: S2K 92950

Udgivelsesår: 2004

Oscar Oscarbelønnet score (Academy Award Winner)
Flere anmeldte Oscarbelønnede scores
Se trackliste og andre udgaver hos SoundtrackCollector
Find filmtitel på InternetMovieDataBase (IMDB)
Find musikken på YouTube

Find og køb soundtrack hos Amazon.co.uk
(dette er et generelt link - kan soundtrack ikke skaffes hos Amazon, prøv evt. andre forhandlere)

Hvad synes du? (What do you think?)
anmeld selv dette soundtrack/score.

Anmeldelsesdato: 26.01.2006
Når taler falder på musikken til stjernekrigssagaen, er det værd at have in mente, at hovedtemaets første otte toner er en direkte kopi af Erich Wolfgang Korngolds ouverture til Kings Row (1942). Desuden har der, med en vis ret, været nævnt en del steder, at scoret til denne og de øvrige "Star Wars"-film, er kraftig farvet af Gustav Holsts orkestersuite "Planeterne" (1914-16). Spielbergs faste mand har ladet sig inspirere af britens kraftfulde blæserfanfarer og dynamiske passager for slagtøj, hvilket der heller ikke er noget forkert i. Det tilbageblivende spørgsmål er derfor: Hvor original er John Williams underlægning så i virkeligheden? Dog er brugen af ledemotiv-teknikken med til at fastholde en vis kontinuitet i de mange handlingstråde - og gør det nemmere for os at holde styr på det omfattende persongalleri - alt i alt er professionelt stykke arbejde, der var med til at skaffe den symfoniske filmmusik en renæssance i 1970'erne.
Anmelder: Thomas

Anmeldelsesdato: 14.09.2005
Det her var vist første gang, at efterspørgslen på et soundtrack (skete også ved Titanic og The Lord Of The Rings) var markant - jeg er dog ikke helt sikker, men man kan forstå hvorfor. Adskillige udgivelser og endelig det komplette score i 1997 - genudgivet i 2004, der eftersigende skulle være en smule bedre i lyden. Noget materiale (der hvor Obi-Wan skræmmer Sandfolkene væk) blev genbrugt i Raiders Of The Lost Ark. Der er ikke så meget andet at sige end, at dette score er kun blevet overgået af efterfølgeren. Nemlig Episode V. Forresten, husk at tjekke alle indspilninger af "Main Title" sidst på CD1 (track 13) - Den første version på den optagelse er nemlig verdens første optagelse af det nu kendte tema til Stjernekrigen.
Anmelder: Mark